Artiklar

En film om första året på BVC

Vet du vad BVC är för något? Vi presenterar vår barnavårdscentral i en kort film, om vad händer under första året när du besöker oss på BVC.

Taggar:

Mama Mia BVC
Läs artikel

Ny kiropraktor i november

Dessvärre har vår kiropraktor flyttat söderut vilket innebär att vi inte kan erbjuda kiropraktortider i nuläget. Vår nya kiropraktor är dock på plats redan i början på november och det är fritt fram att boka tider från och med slutet på oktober. T ...

Taggar:

Järna Rehab
Läs artikel

Ny kiropraktor i november på Nykvarn Rehab

Dessvärre slutar vår kiropraktor hos oss i slutet på september vilket innebär att vi inte kan erbjuda kiropraktortider i nuläget. Vår nya kiropraktor är dock på plats redan i början på november och det är fritt fram att boka tider från och med slu ...

Taggar:

Nykvarn Rehab
Läs artikel

Frågor och svar – Covid-19 vaccination

Våra verksamheter får många frågor om vaccination mot Covid-19. Här hittar ni svar på de vanligaste frågorna.

Läs artikel

Vi är en stolt sponsor till Trafikkalendern!

Vår arbetsplats är en stolt sponsor till Trafikkalendern – Sveriges största läromedel om barn och trafik.

Taggar:

Vallatorpsdoktorn
Trafikkalender
Sponsor
Läs artikel

Drop-in på Mama Mia Östermalm Barnmorskemottagning

Vi har drop-in på Karlavägen 60 Plan 1 måndagar 08.00-09:30 samt torsdagar 14.30-15.30. Dessa tider är för dig som behöver förnyat recept på preventivmedel, testa dig för STI, dagen-efter-piller, kontrollera ditt blodtryck, för p-piller eller ta e ...

Taggar:

Drop-in
Mama Mia Östermalm
Läs artikel

Nu välkomnar vi en medföljande in på besöket

Från och med 5 Juli är partner välkomna att följa med vid besök hos oss på barnmorskemottagningen, vilket vi är väldigt glada för!

Taggar:

Mama Mia Nacka
Läs artikel

Nu välkomnar vi en medföljande in på besöket

Från och med 5 juli är partner välkomna att följa med vid besök hos oss på mottagningen, vilket vi är väldigt glada för!

Taggar:

Mama Mia Östermalm
Läs artikel

Viktig information angående kontakt med andra vårdgivare

Om du kontaktar digitala vårdgivare för hjälp med recept eller videobesök kommer appen fråga dig om du vill lista dig. Observera att du då blir avlistad från din vårdcentral. Det är många patienter som berättar att de blivit listade på hos en anna ...

Läs artikel

Vi välkomnar partner på vår takterass

Vi på Mama Mia i Danderyd välkomnar som tidigare en medföljande på vår takterrass även under sommaren.

Taggar:

Mama Mia Danderyd
Läs artikel

Nu välkomnar vi en medföljande in på besöket

From 5/7 är en partner/medföljare till den gravida kvinnan välkommen att följa med till besöket till barnmorskemottagningen.

Taggar:

Mama Mia Kungsholmen
Läs artikel

Nu välkomnar vi en medföljande in på besöket

Från och med den 5 juli välkomnar vi en medföljare på besöket.

Taggar:

Mama Mia Solna
Läs artikel

Nu välkomnar vi en medföljande in på besöket

Från och med 5/7 är EN partner/vuxen medföljare välkommen att följa med på besök hos barnmorskan, vilket vi är väldigt glada för!

Taggar:

Mama Mia Söder
Läs artikel

Nu välkomnar vi en medföljande in på besöket

Från och med  5 juli är en partner/medföljande välkommen att följa med på besök hos oss, vilket vi är väldigt glada för!

Taggar:

Mama Mia Kista
Läs artikel

Mama Mia Stockholm välkomnar nu en medföljande in på besöket

Från och med den 5 juli öppnar vi upp möjligheten till att ta med en partner/medföljare på besöket. På BVC får båda vårdnadshavarna följa med barnet. Syskon undanbedes tyvärr fortfarande inom Mama Mias verksamheter.

Taggar:

Mama Mia Stockholm
Läs artikel

PCR test

Ska du resa utomlands? Kom till oss på Läkarhuset i Karlshamn så hjälper vi dig med ditt friskintyg för Covid-19.

Läs artikel

Vaccination mot Covid-19

Under våren har vi på Täby Kyrkby Husläkarmottagning arbetat i stor utsträckning med vaccination mot Covid-19.

Taggar:

Vaccination mot Covid-19
Täby Kyrkby Husläkarmottagning
Läs artikel

Vi har startat podd!

Olika professioner inom Mama Mia guidar och vägleder inom allt som rör graviditet, barn, sexuell hälsa, gynekologi och mycket mer.

Taggar:

Mama Mia podden
Podcast
Läs artikel

Vaccination av gravida mot Covid-19

Enligt beslut från Folkhälsomyndigheten kan nu alla gravida erbjudas vaccin mot Covid-19 i fas fyra och i samma åldersordning som övriga individer.

Läs artikel

COVID-19, Ögonbottenfotografering

På grund av rådande pandemi kommer vi tyvärr inte ha någon möjlighet att utföra ögonbottenfotografering på mottagningen i år.

Taggar:

Ögonbottenfotografering Täby Kyrkby Husläkarmottagning
Läs artikel

Massvaccination Fas 4

På uppdrag av Region Skåne är den sista fasen nu inledd. Vaccinet är gratis. Tillgången till vaccin och tider för vaccinering är begränsad, men det kommer att finnas vaccin för alla.

Läs artikel

Vaccination mot Covid-19

Nu är det dags för invånare 40 år och äldre, som erbjuds vaccin från och med vecka 23. Tiderna finns tillgängliga att boka från och med torsdag 3 juni.

Läs artikel

Vårdbolaget Lideta expanderar ytterligare – förvärvar PRIMA

Lideta har förvärvat PRIMA, en av Sveriges största vårdgivare inom barn- och vuxenpsykiatri. Bolaget har 460 medarbetare och omsatte 395 miljoner kronor under 2020.

Läs artikel

Provtagning Covid-19

För provtagning ring telefon 010-243 27 00, 1177.se eller Vårdmöte Region Jönköpings län.

Läs artikel

Information om Covid-19

För senaste information om Covid-19 besök 1177 Vårdguiden. Har du frågor om Covid-19 vaccination ring 018-6174540.

Läs artikel

Med anledning av Covid-19

All kontakt med vår mottagning skall initialt ske via distans (telefon eller digitalt möte) och inte via oannonserat besök för att minska eventuell smittspridning. 

Läs artikel

PCR test

Ska du resa utomlands? Kom till oss på Väla Hälsa o Vaccin så hjälper vi dig med ditt friskintyg för Corona. Vi erbjuder två olika tester med olika svarstider

Läs artikel

Mama Mia Barncentrum BVC

Mama Mia Barncentrum BVC har ett unikt samarbete med barnläkare vilket medför ett smidigt arbetssätt för att underlätta för barnfamiljen. Alla läkarkontroller på BVC utförs av distriktsläkare eller barnläkare. Här finns dietist och fysioterapeut s ...

Läs artikel

Rådgivning för besvär hos barn

Här ger vi dig råd om vad du kan göra själv och vart du kan vända dig om ditt barn behöver vård. Råd om hur du kan göra när barnet är sjuk. Klicka på länkarna för att läsa mer.

Läs artikel

Ögoninflammation hos barn

Öroninflammation (mediaotit) är en hos barn i förskoleåldern mycket vanlig bakteriell komplikation till en virusförkylning.

Läs artikel

Infektionskänslighet

Vår barnläkare Fredrik Cederblad förklarar infektionskänslighet hos barn mellan 6 månader och 3 år samt när du som förälder ska reagera.

Läs artikel

Urinvägsbesvär hos barn

Att täcka alla problem med urinvägarna som kan uppstå hos barn är naturligtvis omöjligt att göra på en sida. De vanligaste problemen är dock urinvägsinfektion, nattväta (enures) och problem med irritabel blåsa.

Läs artikel

Mjölkkänslighet

Överkänslighet mot mjölk är ett rätt komplicerat ämne. Det förekommer en stor förvirring runt dessa begrepp och därför skall vi försöka reda ut förhållandena.

Läs artikel

Magsjuka hos barn

Kräksjuka, vinterkräksjuka, magsjuka, detta är definitivt ett undantag från regeln att ”kärt barn har många namn” för det är nog ingen av de vanliga ”barninfektionerna” som ger en sån kraftig allmänpåverkan som en rejäl magsjuka.

Läs artikel

Förstoppning hos barn

Förstoppning hos barn är mycket vanligt och är den i särklass vanligaste orsaken till ont i magen, både akut och kroniskt. Förstoppning är nästan alltid förklaringen till att ett i övrigt friskt äldre barn bajsar på sig (enkopres). Förstoppning är ...

Läs artikel

Eksem hos barn

Atopiskt eksem, eller ”böjveckseksem”, är mycket vanligt framförallt under de första levnadsåren. Det beror aldrig i sig själv på någon allergi utan på en medfödd känslighet i huden. Däremot kan eksemet ibland förvärras av en allergi, oftast ett f ...

Läs artikel

Det sjuka småbarnet

Barn blir sjuka i infektioner, det är helt normalt. Yngre barn är oftare sjuka än äldre på grund av att det ofta träffar på ett virus eller en bakteriestam för första gången och därför inte är immun mot det.

Läs artikel

Ont i magen

Mag-tarmsystemet är betydligt mer komplicerat än de flesta föreställer sig. Det finns ungefär lika många nervceller i tarmen som det finns i ryggmärgen. Ytan på tarmen om man plattar till den är ungefär lika stor som tre tennisplaner. Det passerar ...

Läs artikel

Om oss och vårt arbete

Det som kännetecknar vårt arbete är helhetsansvar, samarbete och kvalitet. Tanken är att man bara ska behöva ta en enda kontakt och sedan tar vi ansvaret för att patienten får den vård som behövs, oavsett om det är att visa upp ett utslag för BVC- ...

Läs artikel

Vi hjälper dig när du behöver vård

Vårdcentral & Rehab

Vi finns på flera platser i Sverige och vi erbjuder en bred vårdkedja. Genom att erbjuda många olika professioner under samma tak kan vi minska din väntetid inom vården.

Mama Mia, Barn- & kvinnohälsa

Var du än befinner dig i livet. Vi finns här för din skull. Mama Mia välkomnar mångfald, vi är alla olika och unika. Hos oss får du ett varmt respektfullt, jämlikt, engagerat och empatiskt bemötande.

BrolinWestrell, Företagshälsovård

Som experter på friskvård och företagshälsovård kan vi erbjuda ditt företag en komplett lösning. Vi är specialister inom en rad områden och vi skräddarsyr tjänster efter era önskemål.

Hitta din mottagning

Välkommen till någon av våra mottagningar. Vi erbjuder dig ett brett vårdutbud och har mottagningar på flera platser i landet.

Inställningar för cookies

När du besöker en webbplats kan den lagra eller hämta information från din webbläsare, mestadels i form av cookies. Det kan vara information om dig, vilka val och sökningar du gör samt information om den digitala enhet som du använder. Informationen används oftast för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.

Informationen som samlas in om dig används vanligtvis inte för att identifiera dig som individ men syftar ändå till att ge dig en mer personlig webbupplevelse. Eftersom vi respekterar din integritet kan du välja att inte tillåta vissa typer av cookies. Klicka på de olika kategorierna för att läsa mer om dessa och för att ändra våra standardinställningar.

Att blockera vissa typer av cookies kan påverka din upplevelse av webbplatsen och de tjänster som vi erbjuder.

Nödvändiga cookies Alltid aktiv