Vallatorpsdoktorn vinner Årets Mottagning

Strax före jul fick Vallatorpsdoktorn mottaga det hedersfulla priset!

Vallatorpsdoktorn blir utnämnd till Årets Mottagning, i hela landet. Det är ett stort och hedersfyllt pris att få inom organisationen Prima Vård, som är Sveriges tredje största privata vårdaktör med över 50 vårdcentraler runt om i landet. Priset delades ut av Prima Vård-styrelsen strax före jul.

Ledningen tittar bland annat på god vårdkvalitet, arbetsmiljö, hög patientsäkerhet och en verksamhet som genomsyrar värdeorden empatisk, engagerad och kompetent.

"Vi är stolta över vår arbetsplats och personalen trivs verkligen här. Medarbetarenkäten säger sitt, vi har en stark gemenskap och en god laganda. Det är tack vare mina engagerade och kompetenta medarbetare som vi lyckats få detta fina pris", säger Susanne Fjärdsäter verksamhetschef för Vallatorpsdoktorn. "Dagligen gör medarbetarna mer för patienterna, än vad som faktiskt ingår i vårt uppdrag. Värdeorden är med oss i allt vårt arbete och vi strävar alltid efter att ge bästa möjliga vård till våra patienter. Jag skulle kunna berätta många exempel över otroliga handlingar personalen gör för våra patienter, dagligen, men det skulle ta för lång tid. Mina medarbetare har något som är ovanligt, i dagens ganska tuffa, snabba och kalla samhälle. De har kvar sitt hjärta och sin värme!", säger Susanne med ett leende.

Att medarbetarnas kompetens och engagemang påverkar hur bra patienterna mår i deras kroniska sjukdomar, tror hon starkt på. I år fick återigen Vallatorpsdoktorn beröm av regionen. "Vi ligger i topp i Stockholm, när regionen årligen mäter de mest välbehandlade patienterna med högt blodtryck, diabetes- eller astma & KOL. Så det är inte bara tyckande - vårdkvalité går att mäta och något vi är väldigt stolta över. Våra patienter skattar mottagningen högt i nationella patientenkäten, vissa åker väldigt långt för ett besök och många återkommer till oss för vår familjära och engagerade känsla och jag får veta att de stoltserar med vårt rykte, som en kvalitativ och pålitlig vårdcentral", säger Susanne som varit verksamhetschef för mottagningen i mindre än 2 år.

Hon brinner för en god arbetsmiljö. Susanne har själv arbetat länge inom vården och sett en förändring under de tjugo verksamma åren, speciellt efter Covid-19 pandemin. "Vi sticker nog ut, eftersom vi har en på riktigt bra arbetsmiljö, med väldigt nöjda medarbetare. Min personal trivs och har roligt tillsammans på jobbet. Vi är en stor härlig jobbfamilj, vi arbetar mycket i team och rondar till exempel patienterna dagligen. Genom att arbeta nära varandra bygger vi en positiv och trygg arbetsmiljö där alla kan trivas och utvecklas. Vårt arbete blir både patientsäkert och sätter lagandan i fokus".

Stort grattis säger vi till Vallatorpsdoktorn!

Vi hjälper dig när du behöver oss

Vårdcentral & Rehab

Vi har mottagningar på flera platser i landet. Med lokalt förankrade verksamheter erbjuder vi trygg och nära vård som möter individuella önskemål och behov.

Läs mer

Prima Vård hus
Hitta din mottagning

Välkommen till någon av våra mottagningar. Vi erbjuder dig ett brett vårdutbud och har mottagningar på flera platser i landet.

Våra mottagningar

Prima Vård Hjärta
Mama Mia, Barn- & kvinnohälsa

Vi möter små barn, ungdomar och vuxna. Vi finns med under hela livet. Hos oss har alla människor samma värde och vi bryr oss om de som kommer till oss.

Till Mama Mia!