Här hittar du våra vårdutbud
Vårdutbud
Hembesök
Vissa av våra patienter har svårt att ta sig till en läkarmottagning. Det gäller i första hand våra hemsjukvårdspatienter. För patienter som har ett medicinskt behov, men har svårt att komma till någon av våra mottagningar, erbjuder vi hembesök. Ett hembesök innebär att en sjuksköterska eller läkare kommer hem till patienten för att göra medicinsk bedömning. I vissa fall kan behandlingen påbörjas direkt i hemmet.
Kontakta oss om du eller en närstående är i behov av ett hembesök.
Hemsjukvård
Hemsjukvård innebär varaktig vård (mer än 14 dagar) och behandling i hemmet. Det gäller patienter i alla åldrar och med varierande vårdbehov. Det kan exempelvis handla om såromläggning och injektioner eller mer avancerad sjukvård för den som inte kan ta sig till sjukhus eller hellre vill behandlas hemma. Behovet av hemsjukvård bedöms av läkare eller sjuksköterska. Vår hemsjukvård bedrivs av ett hemsjukvårdsteam som består av undersköterskor, sjuksköterska och läkare. Det är din hemsjukvårdsläkare som ansvarar för vården och behandlingen.
Hudförändringar
Tidig upptäckt och behandling av malignt melanom är avgörande. Du ska söka vård om du har ett nytt födelsemärke som växer snabbt eller om en gammal leverfläck ändrar färg, form, storlek, börjar klia, blöda eller blir till ett sår. Tre månader är en bra tidsgräns för att avgöra en hudförändrings framfart som snabb eller inte. Om du upplever något av dessa symptom kan vi oftast erbjuda en tid för undersökning snabbt. Om du är osäker på om din hudförändring är godartad eller inte ska du också söka vård men kan förvänta dig en normal kötid.
Kontakta oss för att få rådgivning och boka tid.
Läkarmottagning
Hos oss arbetar specialister i allmänmedicin och läkare under utbildning. Vi har bred kompetens och god erfarenhet av att upptäcka och behandla akuta och kroniska sjukdomar men vi lägger även stor vikt på att förebygga sjukdomar. Om det behövs hjälper vi till att remittera dig vidare till andra specialister.
Provtagning
Som en del av en utredning av besvär och symptom behöver läkaren eller sjuksköterskan ofta ta prover. För att komma till provtagningen behöver du en remiss på vilka prover som ska tas.
Om du är stickrädd eller svårstucken kan du tala med vår personal så hjälper de dig på bästa möjliga sätt. Det kan även vara bra för dig att veta att väntetiden för provtagning kan variera.
Öppettider på provtagning hittar ni under Kontakt & öppettider.
Psykisk hälsa
Många drabbas av psykisk ohälsa någon gång i livet. Det är ingenting att skämmas över. Även om det kan kännas riktigt läskigt och obehagligt att få till exempel panikångest, så är det inte farligt. Och du kan dig att ta dig igenom det. Det bästa du kan göra för dig själv är att söka vård så tidigt som möjligt efter att du upplever psykiska problem. Psykisk ohälsa kräver individuell vård och behandling. Hos oss hjälper vi dig att hitta den bästa vägen framåt.
Vi erbjuder bland annat effektiv KBT-behandling, Kognitiv Beteendeterapi. Metoden går ut på att förändra de tankar, känslor och beteenden som bidrar till ohälsa hos patienten. Vi tar alltså tag i roten till ditt mående. En KBT-behandling inleds med en analys av problemen, vilken resulterar i en målformulering för terapin. På så vis blir det tydligt om behandlingen har uppnått resultat eller inte. En stor del av arbetet utför patienten själv mellan besöken i form av hemuppgifter. Kontakta oss om du under en period har känt eller upplevt:
Katastroftankar
Oro och ångest
Sorg
Ensamhet
Sömnsvårigheter
Allmän nedstämdhet
Självmordstankar
Vid svår sjukdom eller olycka, ring 112 eller vänd dig till närmaste akutmottagning.