Priser

Här hittar ni våra patientavgifter. Vi följer de avgifter som gäller inom Region Uppsala. Högkostnadsskyddet för sjukvård innebär att man inte behöver betala mer än 1 400 kronor i patientavgifter inom en period på tolv månader.

BesökPris
Läkarbesök200 kr
Distriktssköterska/Sjuksköterska200 kr
Undersköterska200 kr
Psykolog200 kr
Fysioterapeut200 kr
Dietist200 kr
Kurator200 kr
Förebyggande vård*90 kr / träff
Intygsskrivning och ev hälsokontroller 1300 kr / timme
Vaccinationer**Enligt speciell taxa

*Förebyggande vård = tobaksavvänjning, viktminskning etc.
** se aktuell prislista på 1177.se

Läs mer om patientavgifter på: 1177.se

Vårdcentralen

Besök på vårdcentralen kostar 200 kr såvida du inte har frikort, är under 20 år eller över 85 år då det är gratis. Undantaget förebyggande vård, som tobaksavvänjning, viktminskning, dessa kostar 90 kr per träff. Besök för enbart provtagning är avgiftsfritt.

Uteblivna besök

Återbud lämnas minst 24 timmar före besök. Uteblivet besök eller sent återbud debiteras med 400 kr. Uteblivet besök debiteras även om du har frikort, är under 20 år eller över 85 år.

Alla uteblivna besök debiteras med 400 kr + fakturaavgift på 70 kr. Läs mer här om orsak till förhöjd utebliven avgift.

Patient som uteblivit från tidsbeställt besök utan att meddela detta senast 24 timmar före besöket debiteras enligt ovan oavsett ålder och även om besöket är avgiftsfritt. 

Barnspecialistmottagningen

Besök på barnspecialistmottagningen är kostnadsfria. Vid uteblivet besök till barnspecialistmottagningen debiteras 400 kr + fakturaavgift på 70 kr.

Betala med Swish

Nu kan du betala för ditt besök eller din avgift till Uppsala Barncentrum & Vårdcentral med Swish genom att swisha till numret nedan. OBS, uppge ditt personnummer i meddelandet.

1235748926

Vi hjälper dig när du behöver oss

Vårdcentral & Rehab

Vi har mottagningar på flera platser i landet. Med lokalt förankrade verksamheter erbjuder vi trygg och nära vård som möter individuella önskemål och behov.

Läs mer

Prima Vård hus
Hitta din mottagning

Välkommen till någon av våra mottagningar. Vi erbjuder dig ett brett vårdutbud och har mottagningar på flera platser i landet.

Våra mottagningar

Prima Vård Hjärta
Mama Mia, Barn- & kvinnohälsa

Vi möter små barn, ungdomar och vuxna. Vi finns med under hela livet. Hos oss har alla människor samma värde och vi bryr oss om de som kommer till oss.

Till Mama Mia!